postheadericon YES

Toţi elevii de schimb care aleg o ţară din Europa pentru a petrece anul de schimb, vor participa la finele anuluiîn cadrul seminarului YES, care are loc în apropiere de Berlin.


YES! O culminare a anului de schimb.

Pe seit, probabil aţi găsit deja multă informaţie despre un an de schimb. Seminarul YES (Young European Seminar) reprezintă faza finală a acestui an pentru toţi elevii care l-au petrecut într-o ţară europeană. La el participă peste 400 de elevi din diferite ţări europene. Seminarul se organizează pe malul lacului Werbellin in apropierea Berlinului. YES dureaza timp de aproape o săptamînă şi semnifică o trecere de la viaţa trăită în ţara gazdă în viaţa de acasă.

Pe parcursul zilei, orice minut este ocupat. Se organizează multe activităţi cognitive, sportive şi Workshop-uri în grupe mari şi mici, care au drept  scop ajutorul îin reintegrarea, revenirea elevilor acasă.

După un an trăit în o societate nouă, elevii adesea nu vor să se despartă de ea. Pe altă parte ei simt un mare dor faţă de părinţi, prieteni şi cunoscuţii de acasă. Pentru a uşura confruntarea acestor emoţii, în cadrul seminarului sunt mai multe sesiuni psihologice.

Se pune accentul şi pe metode şi domenii de aplicare a anului de schimb, căci dupa el elevului se deschid o mulţime de noi perspective şi posibilităţi.  

Seminarul pe lingă faptul ca este util este şi foarte vesel, interesant şi plin de emoţii pozitive. Fiecare seară, după o zi încărcată de activităţi, se mai organizează şi Disco, unde paricipanţii seminarului îşi fac o mulţime de noi cunoştinţe.

La YES participă de regulă un Voluntar (Facilitator) din Moldova care are grijă de elevii din MD şi care îi însoţeşte în drum spre casă.