postheadericon An de schimb

YFU Moldova

UN AN DE SCHIMB


YFU Moldova vă oferă şansa de a merge pentru un an academic la una dintre ţările cooperante. Experienţa începe în luna august şi durează timp de 11 luni. Veţi trăi într-o familie gazdă şi veţi studia într-un colegiu local / şcoală, veţi învăţa cum este societatea din ţara dumneavoastră gazdă, veţi găsi prieteni noi pentru o viaţă!

 

Înainte de plecare, pentru dvs. va fi organizat un seminar de orientare şi formare profesională în Republica Moldova, pentru a vă pregăti pentru anul următor. În ţara dumneavoastră gazdă aleasă, va exista o Tabără post-sosire, unde veţi învăţa cum să înţelegeţi mai bine cultura, oameni, sistemul social, limba şi veţi întâlni o mulţime de studenţi de schimb din întreaga lume.

După 6 luni veţi participa la Seminarul de la Jumătatea Anului în ţara gazdă, care de obicei durează 2-3 zile, în funcţie de ţară. Aici veţi împărtăşi momente din experienţa dumneavoastră din prima jumătate a anului, veţi vorbi despre speranţele şi aşteptările pentru următoarele 6 luni. Este o mare oportunitate pentru a revedea ceilalţi elevi de schimb şi la fel, multă distracţie.

La sfârşitul anului veţi avea parte de un Seminar pentru Re-integrare. Acesta vă va ajuta să vă re-adaptaţi în ţara dumneavoastră natală. Este, de asemenea, şansa de a împărtăşi lacrimile tale şi râde o dată mai mult cu voluntarii YFU şi alţi studenţi.

 

Pe parcursul anului de schimb veţi avea o persoana de sprijin, un tutore, la care puteţi apela pe tot parcursul anului în caz de probleme, întrebări, tristeţi sau bucurii.

 

Şi după cum  a spus un elev de schimb: "Vei pierde un an ca să dobândeşti o viaţă!"