postheadericon Famillie Gazda

Găzduieşte un elev de schimb internaţional! YFU îţi oferă o bogată experienţă pentru tine şi întreaga ta familie.

Deschizând casa şi inima dvs.  pentru un elev de altă cultură, veţi avea parte de o nouă perspectivă globală, de multe amintiri şi de un nou membru al familiei, pentru întreaga viaţă.


De ce familiile gazdă?
De fapt sunt mai multe motive pentru a găzdui un student YFU.

Există familii, a căror copiii participă la programul nostru YFU în fiecare an.

A fi familie gazdă, este cea mai bună oportunitate, pentru ca tu şi familia ta să cunoaşteţi cultura unei alte ţări.

 

Experienţa familiilor gazdă din Republica Moldova este diversă.  Puteţi deveni  familie gazdă indiferent dacă aveţi sau nu copii.

 

Dacă sunteţi dispuşi să aveţi parte de o nouă experienţă cu un minunat elev de schimb dintr-o ţară încă necunoscută dvs., să îi oferiţi dragoste şi sprijin, să împărtăşiţi bucuriile şi tristeţile – fii FAMILIE GAZDĂ!


Beneficiile de găzduire a unui student YFU sunt la fel de numeroase şi variate, la fel ca şi familiile care au avut această experienţă ce le-a schimbat viaţa.

 

Veţi câştiga un mod global de a privi lucrurile şi de a crea amintiri pentru viaţă. Veţi extinde familia dvs. şi veţi îmbogăţi şcoală şi comunitate dvs., prin găzduirea unui elev de schimb.


Brad şi Janet, părinţi gazdă din Statele Unite ale Americii au spus, "A găzdui nu însemnă a schimba stilul de viaţă a familiei tale, dar este încadrarea elevului de schimb în rutina familiei tale."


Cine sunt elevii de schimb?

De la formarea sa, YFU este o experienţă educaţională şi include procesul de învăţare c

um să trăieşti într-o cultură şi comunitate noua, cu o familie nouă. Pe lângă faptul că, elevii de schimb

sunt membri ai familiei dumneavoastră, împart zi de zi şi responsabilităţile tipice adolescenţilor din Moldova. Viaţa şcolară a copilului dumneavoastră YFU este, de asemenea, o parte importantă a acestei experienţe educaţionale. Elevii merg la liceu şi, ori de câte ori este posibil, studiază sistemul politic, istoria Moldovei şi alte studii sociale. Ei sunt încurajaţi să participe la activităţile extra-şcolare şi oportunităţile locale de voluntariat.


Studenţii YFU ...
• au vârsta cuprinsă între 15-18 ani;
• vin din una, din cele 60 de ţări partenere;

• sunt aici pentru un an academic şi sosesc în luna august;
• sunt selectaţi cu atenţie după un proces strict de aplicare;
• participa la seminarul de pregătire înainte de a veni în Moldova;
• au bani de buzunar pentru cheltuieli proprii;
• au propria asigurare medicală;
• va deveni un membru al familiei şi a comunităţii dvs.;
• în Republica Moldova va avea tutore personal;

De ce să deveniţi o familie gazda?
Găzduirea unui elev de schimb implică extinderea familiei şi cercul dvs. de cunoştinţe. Vă puteţi  îmbogăţi viaţa de familie printr-o relaţie specială cu elevul-gazdă. Şi nu ar fi grozav să cunoaşteţi cultură nouă, fără a pleca de acasă?
Familia dvs. va vedea un mod diferit de a trăi. Puteţi înţelege modul în care oamenii depăşesc dificultăţile diferenţelor culturale atunci când locuiesc în altă ţară. De asemenea, poate ajuta familia dvs. să înţeleagă caractere globale, diferite de viaţă şi poate dezvolta toleranţă şi flexibilitate.


Dacă copilul dvs. pleacă în an de schimb, iar dvs. aţi dori să ştiţi mai multe particularităţi, atunci hosting-ul este o mare oportunitate! Puteţi experimenta înainte ca fiica sau fiul dvs. să plece în an de schimb şi să oferiţi copiilor dvs. un frate sau o soră mai mare, pe care şi i-a dorit din totdeauna. Pe lângă faptul că, aveţi şansa de a oferi unei persoane tinere, ocazia minunată de a învăţa mai multe despre Moldova şi poporul său, dezvoltaţi o prietenie de lungă durată  cu o familie din străinătate.

 

O mamă gazdă spunea: "Dacă cineva, undeva în lume, poate deschide uşa inimii sale pentru copilul meu, de ce nu pot să fac şi eu acelaşi lucru?"


În plus, un elev de schimb ideal, vine o persoană şi pleacă alta.