postheadericon Istorie

DESPRE NOI

„Tineret pentru înţelegere” („Youth For Understanding” – YFU ) este una dintre cele mai vechi, cele mai mari şi cele mai respectate organizaţii din lume pentru schimbul internaţional de elevi. Aceasta a fost iniţial fondată în 1951, când Dr. Rachel Andresen a dorit să ofere studenţilor germani o modalitate de a vedea un alt fel de viaţă decât a lor, a unei patrii distruse. Ea a început  programul schimbului de elevi, numit „Tineret Pentru Înţelegere” în SUA. În zilele noastre YFU implică aproape 60 de ţări din întreaga lume, ideea originală fiind în continuare aceeaşi - lumea va deveni mai bună prin înţelegerea diferitor culturi şi a altor moduri de trai.


Asociaţia „YFU Moldova” a fost înfiinţată în anul 1998 cu ajutorul „YFU Germania”, astfel primii 6 elevi au petrecut anul lor de schimb în Germania în 1999. Pentru prima dată, Moldova a fost ţară gazdă în 2006. Elevii de schimb au rămas placut surprinşi şi interesul faţă de Republica Moldova a crescut. Sperăm că tot mai mulţi elevi de schimb vor alege ţara noastră ca să le fie o „a doua casă”.


Programele YFU, peste tot în lume, vă oferă şansa de a descoperi şi de a vedea o lume neobişnuită în cursul anului dvs. de liceu şi de ce nu, invită lumea la tine şi fii familie gazdă!

Pentru mai multe detalii: www.yfu.org