postheadericon YFU pe Glob

Germania / Germany

Olanda / Holland

Suedia / Sweden

Elvetia / Swetzerland

Franta / France

Danemarca / Denmark

Finlanda / Finnland

Belgia / Belgium                     

Estonia / Estonia

Austria / Austria

Cehia / Cezch Republik

Ungaria / Hungary

SUA / USA

India / India

Japonia / Japan

si etc.

Mai multe detalii: http://yfu.org

 

postheadericon Istorie

DESPRE NOI

„Tineret pentru înţelegere” („Youth For Understanding” – YFU ) este una dintre cele mai vechi, cele mai mari şi cele mai respectate organizaţii din lume pentru schimbul internaţional de elevi. Aceasta a fost iniţial fondată în 1951, când Dr. Rachel Andresen a dorit să ofere studenţilor germani o modalitate de a vedea un alt fel de viaţă decât a lor, a unei patrii distruse. Ea a început  programul schimbului de elevi, numit „Tineret Pentru Înţelegere” în SUA. În zilele noastre YFU implică aproape 60 de ţări din întreaga lume, ideea originală fiind în continuare aceeaşi - lumea va deveni mai bună prin înţelegerea diferitor culturi şi a altor moduri de trai.


Asociaţia „YFU Moldova” a fost înfiinţată în anul 1998 cu ajutorul „YFU Germania”, astfel primii 6 elevi au petrecut anul lor de schimb în Germania în 1999. Pentru prima dată, Moldova a fost ţară gazdă în 2006. Elevii de schimb au rămas placut surprinşi şi interesul faţă de Republica Moldova a crescut. Sperăm că tot mai mulţi elevi de schimb vor alege ţara noastră ca să le fie o „a doua casă”.


Programele YFU, peste tot în lume, vă oferă şansa de a descoperi şi de a vedea o lume neobişnuită în cursul anului dvs. de liceu şi de ce nu, invită lumea la tine şi fii familie gazdă!

Pentru mai multe detalii: www.yfu.org

 

postheadericon Ce este YFU

Ce este YFU?


Cine suntem noi?

Youth For Understanding (YFU) este o organizaţie non-profit, care implementează schimb de elevi liceeni cu ţări din întreaga lume. Scopul său este de a consolida înţelegerea culturii ţării gazdă şi de a oferi familiei gazdă cunoaşterea culturii elevului de schimb; de a promova toleranţa şi cooperarea paşnică la nivel mondial.

  • asociaţie obştească cu o experienţă bogată in domeniul schimbului internaţional de elevi;
  • Cu o istorie de peste 50 de ani la nivel mondial;
  • Cu o experienţa de 11 ani în Moldova;
  • Organizaţie non-guvernamentală & non-profit;
  • Bazată pe lucrul voluntarilor;
  • Peste 225.000 de elevi din toată lumea au beneficiat deja de programul nostru;
  • Peste 200 de elevi din Moldova au plecat in an de schimb cu YFU;
  • Parteneriate stabilite cu 15 tari din Europa, America si Asia.